Reserveren

Boek een onvergetelijke reis

Ervaar de geschiedenis.

Een onvergetelijke dag op
een een monumentaal schip.

Vanaf het voorjaar van 2014 bezorgen we groepen (bedrijfsuitjes, familiefeesten, vriendengroepen, sportteams etc.) een onvergetelijke dag op het water van de Kop van Overijssel. Dagtochten naar Blokzijl, Urk of door Wieden en Weerribben zijn mogelijk. Ook zijn er geheel verzorgde arrangementen inclusief een uitgebreide catering mogelijk.

Over Ons

Het ontstaan van de Vijf Gebroeders.

De Vijf Gebroeders is een honderd jaar oud turfschip. Genemuidenaar Tiemen van Dijk nam hem in 1914 in de vaart. Na jarenlange trouwe dienst kwijnde het schip weg als woonboot. Jan Postma redde de monumentale Hasselter Aak van de sloop en restaureerde het prachtig. Vrijwilligers van de Stichting Promotie Genemuiden brengen de Vijf Gebroeders nu zoveel mogelijk terug in oude staat.

Welkom in Genemuiden.

Genemuiden heeft een unieke ligging aan het water. Wie links de haven uitvaart gaat via het Zwartewater naar het Zwarte Meer en richting Kampen, rechts ligt het unieke Nationaal Park Weerribben-Wieden op korte vaarafstand. Ontdek dit vroegere Zuiderzeestadje vanaf het water én het land. Genemuiden heeft een gevarieerd winkelbestand, aantrekkelijke musea en een bijzondere haven middenin het centrum.

Vanuit die haven maakt u prachtige vaartochten over het Zwartewater. Dat kan met de historische Hasselter aak De Vijf Gebroeders (maximaal 12 personen).
En uiteraard kunt u ook zelf de omgeving van Genemuiden ontdekken. Per fiets, te voet, in de auto of per boot. Welkom in Genemuiden!